Ziggo webmail inloggen

Zo kun je op je Ziggo webmail inloggen

Wil je bij je Ziggo webmail inloggen? Als klant van Ziggo, krijg je de service om ook een eigen e-mailadres op het Ziggo domein aan te maken. Het hebben van een eigen e-mailadres is erg handig omdat je hiermee makkelijker online te bereiken bent. De e-mail service van Ziggo biedt de mogelijkheid om snel en veilig mailtjes te kunnen versturen en te ontvangen. Het aanmaken en inloggen op je mail is echter niet zo duidelijk gemaakt. Anders dan bij grotere e-maildiensten als Outlook en Gmail, kun je niet zomaar op de startpagina een nieuw adres aanmaken.

Nieuwe e-mail adressen aanmaken op Ziggo

De mogelijkheid om e-mail adressen aan te maken met het Ziggo domein, is alleen beschikbaar voor de klanten van Ziggo. Je moet dus een abonnement hebben bij Ziggo om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Wanneer je klant bent van Ziggo, ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord die je kunt gebruiken om in te loggen op het klantenportaal van Ziggo. Op het klantenportaal kun je jouw abonnementen van Ziggo beheren. Ook is dit de manier om de klantenservice van Ziggo te bereiken. Dit is allemaal erg handig, maar waar je nu geïnteresseerd in bent, is het aanmaken van een nieuw e-mail adres. Na het inloggen op je klantenportaal, zie je ook ergens de optie om een Ziggo e-mailadres aan te maken. Het aanmaken van een e-mailadres op het portaal gaat erg makkelijk. De stappen zijn erg makkelijk en duidelijk te volgen. Na het bedenken van een gebruikersnaam en wachtwoord, kan je e-mail voltooid worden.

Inloggen op je Ziggo mail

Nadat je een e-mailadres hebt aangemaakt, kun je naar de webmail login van Ziggo gaan om je in te loggen. Op de inlogpagina vind je een veld waar je jouw e-mailadres en wachtwoord kunt invullen. Na het inloggen krijg je direct toegang tot je mailbox van het e-mail adres. Bij je Ziggo webmail inloggen kan alleen wanneer je beschikt over een stabiele internet connectie. Je mailbox is namelijk opgeslagen in de servers van Ziggo. Om bij je mailbox te komen met via het internet verbinding gemaakt worden met de Ziggo servers. Het voordeel van een online mail is dat je hiermee altijd en overal bij je mail kunt komen wanneer je over een internetverbinding beschikt. Het maakt hierbij niet uit of je op een ander apparaat zit of niet. Het nadeel is echter dat je afhankelijk van de servers bent om bij je inbox te kunnen komen.

Om de afhankelijkheid van de Ziggo servers te verminderen, kun je er ook voor kiezen om een mailprogramma te gebruiken. Het mailadres van Ziggo wordt namelijk ondersteund bij het gebruik van mailprogramma’s. Bij het gebruiken van een mailprogramma, wordt er een directe verbinding gemaakt met de Ziggo servers. De mailtjes worden vervolgens opgehaald en opgeslagen op het apparaat van je mailprogramma. Op deze manier kun je ook zonder internetverbinding je mailtjes bekijken die je al eerder hebt opgehaald.