Upc webmail
Zo gebruik jij je Upc webmail

Als klant van Upc heb je ook toegang tot je Upc webmail. Het is voor iedereen belangrijk om te beschikken over een e-mail adres. Hiermee kun je namelijk belangrijke informatie ontvangen en versturen naar anderen. Wanneer je online beter bereikbaar wilt blijven, is het erg verstandig om een e-mail te hebben. Er zijn veel diensten die een mail service aanbieden. Upc is een van de diensten waar je terecht kunt voor een eigen e-mail adres. Als klant van Upc, kun je gratis een e-mailadres aanmaken.

Aanmaken van een e-mail bij Upc

Upc is al een tijdje onderdeel geworden van Ziggo. Wanneer je nog niet over een Upc mail beschikt, kun je dit ook niet meer aanmaken. In plaats van een Upc mail, kun je hiervoor een Ziggo mail aanmaken. Upc is namelijk samengevoegd met Ziggo. De diensten die je normaal gesproken bij Upc kunt halen, kun je nu halen bij Ziggo. Bij het aanmaken van een nieuwe e-mailadres moet je dus bij de webpagina van Ziggo zijn. Om een e-mailadres aan te kunnen maken, moet je klant zijn van Upc of Ziggo. Als klant krijg je toegang tot je Mijn Ziggo account. Om een e-mailadres aan te kunnen maken, moet je inloggen met je Mijn Ziggo account. Daarna word je stapsgewijs doorgeleid naar de dingen die je moet invullen om je e-mailadres te voltooien. Denk aan een gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat je e-mailadres is aangemaakt, kun je er direct gebruik van maken. Met een internetabonnement van Ziggo kun je in totaal 6 e-mail adressen aanmaken. Zo kun je adressen uitdelen aan andere huisgenoten of ze zelf gebruiken voor verschillende doeleinden.

Inloggen op je Upc mail

Wanneer je een e-mailadres hebt aangemaakt, kun je er meteen gebruik van maken. Om gebruik te maken van je e-mail adres, moet je naar de webmail login gaan van Ziggo. De oude gebruikers die de Upc domeinnaam gebruiken als e-mail adres, kunnen ook terecht bij de webmail pagina van Ziggo. Om in te loggen, vul je jouw e-mailadres en wachtwoord in. Na het webmail inloggen, kun je meteen je mailbox inzien. Het inloggen via de inlogpagina van Ziggo is een online mail. Bij een online mail, wordt er via de servers van Ziggo jouw gegevens opgehaald. Al jouw mailtjes worden opgeslagen op de servers van Ziggo. Om bij deze mailtjes te kunnen komen, moet de server verbinding maken met het internet. Vervolgens kun jij via het internet je mailtjes lezen. Bij een online mail ben je dus afhankelijk van de servers om je mailtjes te kunnen versturen en te ontvangen.

Wanneer je minder afhankelijk wilt zijn van de Ziggo servers, kun je met jouw Upc mail ook inloggen op een e-mailprogramma. Een e-mailprogramma is handig voor wanneer je vaak gebruik maakt van een telefoon of tablet. Op de telefoon of tablet is het namelijk belangrijk dat je zo snel mogelijk overal bij kunt. Het is erg onhandig om eerst de browser te openen om vervolgens naar de inlogpagina van je Upc mail te gaan. Het gaat veel sneller wanneer je jouw mail koppelt met de e-mailprogramma.