Hotmail webmail
Zo maak je gebruik van je Hotmail webmail

Hotmail was een domein dat vaak werd gebruikt voor het aanmaken van nieuwe e-mail adressen. Dit is ook niet zo gek omdat vrijwel de meesten gebruik maakten van de diensten van Microsoft. Tegenwoordig komt het steeds minder vaak voor dat er gebruik wordt gemaakt van een Hotmail webmail. Dit komt doordat Microsoft is overgestapt naar het domein Outlook. Toch is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van je Hotmailaccount wanneer je die hebt. Ook kun je nog steeds nieuwe e-mail adressen aanmaken met het Hotmail domein.

Gebruik maken van je Hotmail webmail

Wanneer je in bezit bent van een Hotmailaccount of je wilt een Hotmail webmail aanmaken, dan moet je dit doen op de webpagina van Outlook. Microsoft is namelijk overgestapt naar Outlook waardoor alle diensten ook via Outlook gedaan moeten worden. Wanneer je op je webmail wilt inloggen, moet je dus naar de inlogpagina van Outlook gaan. Bij het inloggen hoef je niet per se een Outlook mailadres te hebben, je kunt hier namelijk gewoon gebruik maken van je Hotmail e-mail adres. Wanneer jij je hebt ingelogd, krijg je de Outlook interface te zien. Dit komt doordat alle Hotmailaccounts ook zijn overgestapt naar de diensten van Outlook. Een Hotmailaccount is daardoor eigenlijk hetzelfde als een Outlook account. Het verschil zit heb in de domeinnaam die wordt gebruikt.

Om gebruik te maken van je Hotmailaccount, hoef je niet per se naar de webmail login van Outlook te gaan. Je kunt namelijk ook gebruik maken van een e-mail software. Een e-mail software is erg handig wanneer je snel bij je mailbox wilt komen. Een e-mail software wordt het meest gebruikt op de tablet of op de telefoon. Maar je zult ze ook terugzien op de computer, Meestal is e-mail software al geïnstalleerd op je apparaat. Daardoor wordt het erg makkelijk om gebruik te maken van e-mail software op je apparaat.

Het toevoegen van je e-mail op de e-mail software gaat net zo makkelijk als het inloggen op de website van Outlook. Na het inloggen op de e-mail software, kun je direct je mailtjes zien. Het voordeel van een e-mail software, is dat je slechts de software hoeft te openen om bij je e-mailaccount te komen. Ook zorgt de software ervoor dat je meerdere e-mailaccounts op dezelfde plek terug kunt vinden. Dit is erg handig wanneer je gebruik maakt van meerdere e-mail adressen.

Waarom gebruik maken van een Hotmail webmail?

Wanneer alle e-mail domeinnamen als Live, Hotmail en Outlook bij elkaar worden opgeteld, is er te zien dat de e-mail service van Microsoft erg populair is. Dit is ook niet voor niets. De populariteit komt namelijk doordat je jouw Hotmailaccount voor veel meer diensten kunt gebruiken dan slechts het ontvangen en versturen van mailtjes. Je Hotmail is namelijk gekoppeld aan meerdere diensten die Microsoft te bieden heeft. Wanneer je een computer met Windows hebt, moet je zelfs inloggen met je Hotmailaccount om toegang te krijgen tot je computer.