KPN webmail inloggen

Zo kun je op je KPN webmail inloggen

Wil je op je KPN webmail inloggen? Als je een abonnement van KPN hebt, kun je hier ook een webmail aanmaken. De service om een e-mailadres aan te maken worden aangeboden aan alle klanten van KPN. De manier waarop dit gedaan wordt, kan echter best verwarrend zijn. Dit komt doordat je anders dan andere diensten als Outlook en Gmail niet gelijk een e-mailaccount kunt aanmaken.

Aanmaken van een KPN e-mail

Voordat je op je webmail kunt inloggen, is het eerst nodig om een account aan te maken. Het aanmaken van een account kun je alleen doen wanneer je een abonnement op KPN hebt. Wanneer je beschikt over een KPN abonnement, krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord die je kunt gebruiken om in te logen op het klantenportaal. Op het klantenportaal kun je jouw abonnementen wijzigen en andere tools als het aanmaken van e-mail adressen gebruiken. Navigeer naar de pagina waar je nieuwe e-mail adressen kunt aanmaken. Tijdens het aanmaken van je e-mail adres, wordt er om een aantal gegevens gevraagd. Zo kun jij je eigen gebruikersnaam en wachtwoord instellen voor je e-mail adres. Het is mogelijk om meerdere e-mail adressen aan te maken zodat andere huisgenoten ook een e-mailadres van KPN kunnen krijgen.

Inloggen op je KPN e-mail

Wanneer je een e-mailadres hebt aangemaakt, kun je vervolgens bij KPN webmail inloggen. Op de inlog pagina, kun jij je e-mailadres en wachtwoord invullen om toegang te krijgen tot je mailbox. Tijdens het inloggen heb je de optie om je gebruikersnaam te onthouden zodat het de volgende keer makkelijker wordt om bij je mailbox te komen. Nadat je hebt ingelogd, kun je direct gebruik maken van je e-mailaccount. Waar je rekening mee moet houden, is dat je afhankelijk bent van de KPN servers om toegang te krijgen tot je mailtjes. Om bij je mail te komen, moet er verbinding gemaakt worden met het internet om de informatie van de KPN servers te krijgen. Dit kun je ook echter zien als een voordeel doordat je hierdoor op ieder apparaat toegang kunt krijgen tot je e-mailadres wanneer je een internetverbinding hebt.

Als je minder afhankelijk wilt zijn van de KPN servers, kun je ook gebruik maken van een e-mailprogramma. Een e-mailprogramma kan verbinding maken met de KPN servers waardoor de inkomende mailtjes direct op je apparaat binnenkomen. Eenmaal wanneer ze zijn binnengekomen, worden ze opgeslagen op je apparaat. Daardoor is het mogelijk om ook offline de mailtjes te lezen. Dit is een manier om mailtjes te ontvangen wanneer je minder afhankelijk wilt zijn van de KPN servers. Niet ieder mailadres maakt het mogelijk om gebruik te maken van een mail software. Bij het mailadres van KPN kun je echter wel inloggen op je mailprogramma. Deze programma’s worden het meeste op de telefoon en de tablet gebruikt vanwege de snelle toegang tot je mailbox. Op de telefoon en tablet krijg je ook direct een melding wanneer er een nieuw mailtje binnenkomt. Daardoor komt het minder vaak voor dat je belangrijke mailtjes mist.