KPN webmail storing

KPN webmail

Bij KPN webmail een account aanmaken

De webmail van KPN is een van de grootste online maildiensten van Nederland. Als je online goed verbonden wilt blijven, is het belangrijk om een eigen mail te hebben. Voor het kiezen van een mail heb je twee keuzes. Je kunt een e-mail aanmaken, of je kunt een webmail aanmaken. Met een e-mail heb je op je lokale apparaat toegang tot je mailbox en je mailtjes. De mailtjes die je ontvangt, wordt lokaal op je apparaat opgeslagen. KPN biedt een mailservice aan die wat anders werkt dan de e-mail.

Wat is de webmail van KPN?

Bij de maildienst van KPN krijg je een e-mailaccount waar je overal toegang tot kan krijgen als je maar verbonden bent met een internet connectie. Dit maakt een webmail ook zo populair. Het is makkelijk om bij je account te komen door in te loggen bij de site van de mail provider. Het nadeel hiervan is echter dat je enkel in je mail kunt komen op dat domein. Veel telefoons maken gebruik van applicaties om bij je mail te komen. Dit is ervoor bedoeld om bij je mail komen makkelijker te maken. Door simpelweg de applicatie te openen, heb je al toegang tot je mail. Met de mail van KPN kun je ook inloggen op deze applicaties in je telefoon. Dit maakt de mail van KPN erg toegankelijk voor ieder apparaat.

Inloggen op je KPN mail

Op je KPN webmail inloggen kun je op twee manieren doen. Je kunt dus gebruik maken van de KPN site om in te loggen, of je maakt gebruik van een externe applicatie. Voor veel laptop en computer gebruikers is het vaak fijner om de webmail te gebruiken om in te loggen. Een browser openen kan snel gedaan worden en je kunt de inlogpagina van je KPN mail als favoriet toevoegen om er snel toegang tot te krijgen. Het inloggen hoef je vaak slechts een enkele keer te doen wanneer je instelt dat je op een vertrouwd apparaat zit. Voor de volgende keer hoef je alleen maar naar de pagina toe te gaan en je wordt automatisch ingelogd op je mail.

Voor een telefoon of tablet gebruiker, is het niet zo handig om een online mail te gebruiken. Dit komt doordat je te maken hebt met een kleiner scherm en alleen kunt navigeren door middel van een touchscreen. Dit maakt het nemen van extra stappen erg ineffici├źnt doordat iedere stap wat tijd inneemt. Telefoons en tablets maken meestal gebruik van een applicatie waarmee ingelogd kan worden. Deze applicatie hoeft niet per se van KPN zelf te zien, hoewel deze wel bestaat.

Het eerste keer instellen van je mail op de applicatie kan wat tijd duren. De mail applicatie moet namelijk verbinding maken met de server om toegang te krijgen tot de inkomende en uitgaande mailtjes. Eenmaal wanneer dit geregeld is, hoef je alleen maar op de applicatie te klikken om toegang te krijgen tot je mail. Een ander voordeel voor het gebruiken van een applicatie, is dat je notificaties kunt ontvangen op je telefoon en tablet. Zo zul je nooit een mailtje missen.