MijnDomein webmail
Een e-mailaccount aanmaken op Mijndomein webmail

Het is voor iedereen belangrijk om over een e-mailaccount te beschikken zodat je online beter bereikbaar bent. Met een e-mail kun je eenvoudig informatie uitwisselen met bijvoorbeeld vrienden, familie of werk. Wanneer je gebruik wilt maken van een e-mail adres, dan zijn er veel keuzes die je kunt nemen. Er zijn namelijk veel aanbieders van e-maildiensten. Denk bijvoorbeeld aan Ziggo, Outlook. Mijndomein webmail of Gmail. Als bedrijf is het echter beter om een e-mailadres te hebben met een eigen domeinnaam. Dit komt namelijk professioneler over, en je weet meteen of je met een collega van het bedrijf communiceert.

Mail met eigen domeinnaam gebruiken

Op Mijndomein kun je jouw eigen domeinnaam gebruiken als E-mail. Hiervoor is het nodig om de service van Mijndomein aan te schaffen. Om je eigen domeinnaam te kunnen gebruiken, moet er eerst gekeken worden of dat domein nog vrij is. Je kunt je domeinnaam claimen wanneer het nog vrij is. Na het kiezen van een domeinnaam, moet er een pakket gekozen worden. De verschillende pakketten bieden andere voordelen aan. Zo kun je meer opslagruimte krijgen en kun je meer e-mail adressen aanmaken met een bepaald pakket.

Na het kiezen van je pakket, kun je beginnen met het aanmaken van e-mailaccounts op jouw domeinnaam. De e-mailaccounts kunnen vervolgens uitgedeeld worden aan de leden van een bedrijf. Met die e-mail kan een werknemer op de webmail inloggen. Ieder domeinnaam heeft een eigen webmail login. Zo zullen de domeinnaam niet met elkaar in verwarring raken.

Met een e-mailaccount van Mijndomein hoef je niet per se gebruik te maken van een webmail. Je kunt het namelijk ook gebruiken met een e-mailprogramma. E-mailprogramma’s zijn erg handig omdat ze het aantal stappen verminderen om bij je inbox te komen. E-mailprogramma’s worden het meest gebruikt op telefoons en tablets. Maar ze komen ook voor op de computer en laptop. Om gebruik te maken van je e-mail op je e-mailprogramma, moet er eerst een verbinding gemaakt worden met de server van je e-mail adres.

Dit gaat vrij eenvoudig wanneer je de stappen op het e-mailprogramma volgt. Eenmaal wanneer dit is gedaan, kun je heel snel bij je inbox komen zonder eerst naar de webpagina van je mail te gaan.

Waarom kiezen voor een eigen domein?

Een e-mail met eigen domein is niet voor iedereen bedoeld. Een e-mail met een eigen domein is het beste wanneer het gebruikt wordt door een bedrijf. Een eigen domein laat namelijk meer professionaliteit zien. Dit is erg belangrijk om een goed imago bij de klanten te houden. Wanneer klanten contact willen opnemen met het bedrijf, is een eigen domein ook erg handig. Met een eigen domein zorg je er namelijk voor dat de klant bij de juiste contact persoon terechtkomt. Alleen werknemers van het bedrijf bezitten namelijk een e-mailadres met het domein van het bedrijf. Het is hierdoor makkelijker om neppe mailtjes tegen te houden. De domeinen worden allemaal beheerd door de servers van Mijndomein.