Gmail webmail
Gebruik maken van een Gmail webmail

Een van de bekendste e-mail adressen die je kunt hebben is die van Gmail webmail. Voor een persoon is het belangrijk om een goede e-mailadres te hebben zodat hij of zij online goed bereikbaar is. Velen kiezen daarvoor om een e-mailadres aan te maken bij Gmail. Het aanmaken van een e-mailaccount bij Gmail komt namelijk met vele voordelen die je niet hebt wanneer je een account aanmaakt bij andere e-maildiensten. Dit komt voornamelijk doordat het een dienst is van Google. Google is erg geavanceerd in het verzamelen en delen van informatie. Deze technieken worden ook gebruikt om de webmail zo veel mogelijk te optimaliseren voor de gebruiker.

Inloggen op je Gmail webmail

Om gebruik te kunnen maken van je Gmail, is het nodig om eerst een account aan te maken. Een account maken gaat erg snel en je kunt al gelijk gebruik maken van je nieuwe e-mail. Om in te kunnen loggen, moet je naar de webmail login van Gmail gaan. Vervolgens kun je hier jouw e-mailadres en wachtwoord invullen om toegang te krijgen tot je mailbox. Na het eerste keer inloggen, worden je gegevens opgeslagen wanneer je gebruik maakt van een betrouwbaar apparaat. Dit zorgt ervoor dat je de volgende keer niet meer hoeft in te loggen om bij je mailbox te komen. Wanneer je de volgende keer naar de Gmail pagina gaat, word je meteen doorgestuurd naar je mailbox.

Het webmail inloggen bij Gmail is ook erg goed beveiligd. Wanneer je ook op je telefoon inlogt met je Gmailaccount, kun je ervoor zorgen dat je alleen kunt inloggen op Gmail wanneer jij je telefoon bij je hebt. Dit maakt het voor hackers extra moeilijk om bij je belangrijke mailtjes te komen. Hoewel dit een extra stap is die genomen moet worden om in te loggen, is het voor de gebruiker weinig moeite. Het enige wat je hoeft te doen, is op ‘ja’ drukken op je telefoon en je bent ingelogd.

Het is ook mogelijk om in te loggen via een mail software. Gmail beschikt zelf ook over een mail software die je kunt downloaden. Op nieuwe telefoons en tablets zijn ze meestal al voor geïnstalleerd. Wanneer je gebruik maakt van een ander e-mail software dat niet van Gmail is, moet je zelf eerst je Gmail koppelen aan de e-mail software. In het begin kan dit een paar minuten duren. Maar eenmaal wanneer het is opgezet, hoef je alleen maar de software te openen om toegang te krijgen tot je mailtjes. E-mail software wordt het meest gebruikt op telefoons en tablets doordat het hierdoor erg makkelijk wordt om je mailtjes in te zien. Ook kun je op deze manier meldingen ontvangen wanneer je een nieuw mailtje binnen krijgt op je Gmail.

Gebruik maken van verschillende diensten met Gmail

Het grootste voordeel van een Gmailaccount is dat je het kunt gebruiken voor meerdere diensten van Google. Google ontwikkeld veel software als bijvoorbeeld Chrome, Google Docs en Google Drive. Voor al deze diensten heb je een Gmailaccount nodig. Door het aanmaken van een Gmailaccount, kun je dus gebruik maken van meerdere diensten.