Online webmail

Hier moet je rekening mee houden bij een online webmail

Vrijwel iedereen is in bezit van een e-mailaccount. Dit is ook wel nodig wanneer je verbonden wilt blijven met vrienden, familie of werk. Wanneer je een online webmail wilt aanmaken, heb je erg veel keuze. Er zijn veel aanbieders van online e-mailaccounts. Denk bijvoorbeeld aan Outlook of Ziggo. Bij het kiezen van de juiste online e-mail, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak van een e-mailaccount. Hier zul je een aantal dingen te weten komen die je kunnen helpen bij het gebruiken van een online webmail.

Kiezen van de juiste online mail service

Er zijn veel aanbieders van online e-mailaccounts. Je kunt een Nederlandse e-mail provider nemen, maar je kunt ook een grote internationale provider nemen als Outlook. Bij het kiezen, is het erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je account. Een online e-mail werkt namelijk op een server. Wanneer je mailtjes verstuurt en ontvangt, worden deze opgeslagen op de server van de e-mail provider. Vaak komen deze servers onder druk te liggen van cyberaanvallen die de informatie van de gebruikers proberen te krijgen. Het is daarom belangrijk om er zeker van te zijn dat je data goed wordt beveiligd.

Waar je ook rekening mee moet houden, is de functionaliteit van de e-mail. Bij sommige mails kun je namelijk alleen toegang krijgen op wanneer je naar de webmail login gaat van de aanbieder van de maildienst. Een online mail is natuurlijk erg handig omdat je er altijd bij kunt wanneer je een internetconnectie hebt. Maar soms is het ook handig om bij je mails te kunnen wanneer je niet verbonden bent met het internet. Veel aanbieders van online mails maken het ook mogelijk om je e-mail te gebruiken op e-mail applicaties. Met e-mail applicaties worden de mailtjes opgeslagen op je apparaat. Daardoor kun je ook offline bij je belangrijke mailtjes komen.

Veilig bij je online webmail inloggen

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken voor je e-mail provider, kun je gaan inloggen. Wanneer je gebruik maakt van je online mail, dan kun je naar de site van de provider gaan. Via de inlogpagina kun je heel eenvoudig inloggen met je mailadres en gebruikersnaam. Meestal kun je aangeven dat je op een vertrouwd apparaat zit waardoor je de volgende keer niet meer hoeft in te loggen. Zo kun je sneller bij je mailbox komen wanneer je naar de inlogpagina van de provider gaat.

Het inloggen gaat wat anders wanneer je dit op een mailprogramma doet. Bij een mailprogramma moet je namelijk eerst je mailaccount toevoegen. Dit moet gedaan worden door het programma te verbinden met de servers van je mailaccount. Het opzetten van je mail op je mailprogramma kan enkele minuten duren. Maar eenmaal wanneer het gedaan is, kun je snel en makkelijk bij je mailbox komen. Een mailprogramma wordt het meeste gebruikt op telefoons en tablets, maar het komt ook voor op computers.